Daha fazla göster

Web sitesi www.einhell.com.tr için gizlilik beyanı

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. (Artık "şirket" olarak anılacak) Web sitemizi ziyaret ettiğiniz için ve şirketimize duyduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Kişisel bilgilerinizin korunması bizim için önemlidir. Kişisel bilgilerin paylaşılması isteğe bağlıdır. Şirket bu bilgileri Avrupa Gizlilik Politikası Temel Yönetmeliği uygun olarak işler.

1. Sorumlu

Bilgilerin işlenmesinin sorumlusu Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. Bu bağlamdaki istisnalar bu gizlilik beyanında açıklanmaktadır.

İrtibat bilgilerimiz şu şekildedir:

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş.
Şerifali Mah. Bayraktar Bul. Beyit Sok. No.7
Pk.34775 Ümraniye / İstanbul
Türkiye
E-posta: info-tr@einhell.com

Veri gizliliği sorumlusunun irtibat bilgilerini Bent 22 altında bulabilirsiniz.

2. Kişisel bilgiler

Kişisel bilgiler, belli veya belirlenebilir gerçek bir kişinin kişisel veya nesnel durumları ile ilgili münferit bilgilerdir. Buna örneğin IP adresiniz, hitap şekliniz, gerçek adınız, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız ve doğum tarihiniz gibi bilgiler de girer. Ayrıca hizmet süreci kapsamında kullanıcı adı ve şifre ile korunan erişim sunarız. Bu bağlamda kullanıcı adı ve şifre gerekirse cinsiyetiniz kaydedilir. Doğrudan gerçek kimliğinizle irtibatlandırılmayan bilgiler – örneğin favori İnternet sayfaları veya bir sayfanın kullanıcılarının sayısı – kişisel bilgiler değildir.

3. Kişisel bilgilerin işlenmesi

Şirketin web sitesini ziyaret etmeniz halinde farklı şekillerde geçici olarak bilgilerinizi işler ve kaydederiz. Bunlar arasında başvuran bilgisayarın bağlantı bilgileri, tarafımızdan seçtiğiniz İnternet sayfaları/dosyalar ayrıca ziyaret saati ve süresi de yer almaktadır. İlave olarak kullanılan, bunlarla bizi ziyaret ettiğiniz İnternet tarayıcısının ve işletim sistemi tipinin ayrıca web sitesinin tanıma verilerini tespit ederiz. Hitap şekliniz, adınız, adresiniz gerekirse şirketiniz, doğum tarihiniz, telefon numaranız veya e-posta adresiniz gibi kişisel bilgiler ancak bu bilgileri kayıt yaptırma, anket, şans oyunu, sözleşme yapma veya bilgi talebi kapsamında kendi isteğinizle belirtmeniz halinde tespit edilir.

4. Kişisel bilgilerin amaca bağlı kullanılması ve üçüncü kişilere iletilmesi

Şirket, tarafınızca kullanımımıza sunulan kişisel bilgileri sadece web sitesinin teknik yönetimi, sağlanan servis, müşteri yönetimi, web sitesinin iyileştirilmesi, ürünlerle ilgili anketler ve pazarlama faliyetleri kapsamında gereken ölçüde kullanır.

5. Bilgi işlem için yasal dayanak

Kişisel bilgilerinizin işlenmesi için yasal dayanak bilgi işlemin esas amacına bağlıdır. 

5.1 Web sitesinin teknik idaresi

Kişisel bilgilerin işlenmesi için yukarıda belirtilen amaca yönelik yasal dayanak Makale 6, Paragraf 1 lit. b DS-GVO ayrıca tarafınızla yapılan sözleşme ilişkileridir. Şirket ile aranızda sözleşme ilişkisi yoksa bilgi işlem için yasal dayanak Makale 6, Paragraf 1 lit. f DS-GVO'dur. Kişisel bilgilerin (örn. IP adresi) iletilmesi bağlantı kurmak ayrıca web sitesinin içeriklerini göstermek için gereklidir.

5.2 Servis hizmetleri

Kişisel bilgilerin işlenmesi için yukarıda belirtilen amaca yönelik yasal dayanak Makale 6, Paragraf 1 lit. b DS-GVO'dur. Servis hizmetlerimizi sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirmek kapsamında sunarız. Kişisel bilgileri işlemeden tarafınızla yapılan sözleşmeyi yerine getiremez veya uygulayamayız.

5.3 Google Analytics

Kişisel bilgilerin işlenmesi için Google Analytics'in kullanılması kapsamında yasal dayanak Makale 6, Paragraf 1 lit. f DS-GVO'dur. Online tekliflerimizin kullanımını kullanıcı dostu tasarlamak, kitle ölçümleri gerçekleştirmek ve pazar araştırmaları yapmak için sürekli bilgiye ihtiyaç duyarız.

Bu web sitesinde Google Inc.'in (artık "Google") bir web analiz hizmeti olan Google Analytics kullanılır. Google Analytics, web sitesinin analizine yardımcı olmak amacıyla "çerez" adı verilen ve bilgisayarınıza metin dosyası olarak yerleştirilen bir web analiz hizmeti kullanır. Web sayfasını kullanmanız ile ilgili olarak çerez aracılığıyla sağlanan bilgiler, genel olarak Google'ın ABD'deki sunucularına aktarılmakta ve orada kaydedilmektedir. Bu web sayfasının IP anonimleştirmenin etkinleştirilmesi nedeniyle IP adresiniz, Avrupa Birliği Üye Devletleri ya da Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki anlaşma dahilindeki ülkelerde Google tarafından kısaltılmış olacaktır. IP adresinin Google’ın ABD’deki bir sunucusuna tam olarak iletilmesi ve orada kısaltılması, sadece çok istisnai durumlarda gerçekleşmektedir. Sağlayıcının görevlendirmesiyle Google, kullanıcıların web sitesini kullanımlarını değerlendirmek, web sitesi aktiviteleri hakkında rapor oluşturmak ve web sitesi işletmecisine karşı web sitesi ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri verebilmek için bu bilgileri kullanır. Google Analytics çerçevesinde kullanıcının tarayıcısından aktarılan IP adresi, Google’ın diğer bilgileriyle birleştirilmez.

Kullanıcı olarak, tarayıcı yazılımındaki uygun ayarlar ile çerezlerin kaydedilmesini engelleyebilirsiniz, bu durumda web sayfasının tüm fonksiyonları kısıtlamasız olarak kullanılmayabilir. Bunun haricinde buradan indir link adresini tıkladıktan sonra bir tarayıcı eklentisini indirip kurabilir ve böylece çerez tarafından oluşturulan web sayfasının kullanımı ile ilgili bilgilerin (IP adresi de dahil) Google tarafına aktarılmasını ve burada işlenmesini aşağıdaki link üzerinden engelleyebilirsiniz: Google Analytics'in devre dışı bırakılması için Add-on tarayıcı

Add-On tarayıcısına ek veya alternatif olarak Google Analytics tarafından izlemeyi sayfalarımızda bağlantıya tıklayarak engelleyebilirsiniz. Bu sırada Opt-Out çerezi cihazınıza kurulur. Google Analytics tarafından kaydetme web sitesi ve bu tarayıcı için çerez tarayıcınızda kaldığı sürece gelecekte engellenir.

5.4 Youtube videoları

Web sayfalarımızın bazılarına Youtube videoları yerleştiririz. İlgili eklentilerin işletmecisi Youtube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ABD'dir. Youtube eklentili bir sayfaya girmeniz halinde Youtube'nin sunucularıyla bir bağlantı kurulur. Bu sırada hangi sayfaya girdiğiniz Youtube ile paylaşılır. Youtube hesabınıza giriş yapmışsanız Youtube gezinme tutumunuzu size atayabilir. Bunu Youtube hesabınızdan öncesinde çıkış yaparak önleyebilirsiniz.

Bir Youtube videosu başlatılırsa sunucu kullanım tutumu hakkında uyarıları toplayan bir çerez yerleştirir.

Çerezlerin Google-Ad programı için kaydedilmesini devre dışı bırakanlar Youtube videolarını izlerken bu tür çerezleri hesaplamak zorunda kalmaz. Fakat Youtube farklı bir çerezde kişisel olmayan kullanım bilgilerini kaydeder. Bunu önlemek isterseniz çerezlerin kaydedilmesini tarayıcınızda bloke etmelisiniz.

"Youtube"de bilgi gizliliğine yönelik ayrıntılı bilgileri sunucunun gizlilik beyanında bulabilirsiniz: https://policies.google.com/privacy

5.5 Google Maps

Bu web sayfası coğrafi bilgileri görsel görüntülemek için Google Maps API kullanır. Google Maps kullanılırken Google tarafından kullanıcının harita fonksiyonlarını kullanımı hakkındaki bilgileri de kaydedilir, işlenir ve kullanılır. Google tarafından bilgi işlemeye yönelik ayrıntılı bilgileri Google veri koruma bilgilerinde bulabilirsiniz. Burada bilgi koruma merkezinde kişisel bilgi koruma ayarlarınızı da değiştirebilirsiniz.

5.6 El yazısı kütüphanelerinin kullanılması (Google webfonts)

İçeriklerimizi tüm tarayıcılar üzerinden düzgün ve grafiksel olarak uygun şekilde görüntülemek için bu web sitesinde el yazısı kütüphaneleri ve yazı kütüphaneleri kullanırız, örn. Google Webfonts. Google Webfont'ları Cache'de çoklu yüklemeleri önlemek için tarayıcınıza aktarılır. Tarayıcının Google Webfont'ları desteklememesi veya erişimi engellemesi halinde içerikler standart yazı olarak gösterilir.

El yazısı kütüphanelerinin veya yazı kütüphanelerinin açılması kütüphanenin işletmecisiyle otomatik bağlantı tetikler. Bu sırada teorikte güncel olarak elbette işletmecinin ilgili kütüphane verilerini kaydedip etmeyeceği ve gerekirse hangi amaçlarla kaydedeceği belirsizdir.

Google kütüphane işletmecisinin veri gizliliği yönetmeliğini şurada bulabilirsiniz: https://policies.google.com/privacy

5.7 Issuu

Web sitemiz, JavaScript-Code Issuu Inc., 131 Lytton Ave, Palo Alto, CA 94301, ABD'den (burada Issuu olarak anılacaktır) bir Flash uygulamasını dahil etmek için bir JavaScript kodu kullanmaktadır. Bu, basılı yayınların e-kağıt olarak çağrılmasını sağlar.
Issuu, web sitesindeki kullanımınızı analiz etmeyi sağlayan çerezler kullanır. Daha sonra, IP adresi ve kullanım saati ve süresi hakkındaki bilgiler gibi kişisel bilgileri çıkarır ve depolar. Tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirdiyseniz aktarım gerçekleşir. Issuu Kullanım Şartları ve Gizlilik hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://issuu.com/legal/privacy adresini ziyaret edin.

Tarayıcıda Do-Not-Track özelliği etkinleştirildiyse, onayı alınmaksızın harici Issuu eklentileri yüklenmez, sadece bu seçeneğe referans gösterilecektir.

5.8 Google ReCaptcha

Formları gönderirken, yeterli veri güvenliğini sağlamak için Google Inc. tarafından sağlanan reCAPTCHA hizmetini kullanabiliriz. Bu, öncelikle girdinin gerçek bir kişi tarafından mı yoksa otomatik ve otomatik işlemeyle kötüye mi kullanıldığını ayırt etmek için kullanılır. Hizmet, IP adresinin ve Google'ın reCAPTCHA hizmeti için ihtiyaç duyduğu diğer bilgilerin Google'a gönderilmesini içerir. Bu, Google Inc.'in farklı gizlilik politikalarına tabidir. Google Inc. Gizlilik Politikası hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://policies.google.com/privacy?hl=tr adresini ziyaret edin.

5.9 Google AdWords

Web sitemiz Google dönüşüm izlemeyi kullanır. Google tarafından yayınlanan bir reklam aracılığıyla web sitemize bağlanırsanız, Google Adwords bilgisayarınıza bir çerez yerleştirir. Bir kullanıcı Google tarafından yayınlanan bir reklamı tıkladığında, dönüşüm izleme çerezi bilgisayarınıza yerleştirilir. Bu çerezler 30 günün sonunda sona erer ve sizi kişisel olarak tanımlamaya hizmet etmez. Kullanıcı web sitemizdeki belirli sayfaları ziyaret ederse ve çerezin süresi henüz dolmadıysa, biz ve Google, kullanıcının reklamı tıkladığını ve bu siteye yönlendirildiğini tespit edebiliriz. Her Google Adwords müşterisi farklı bir çerez alır. Bu nedenle çerezler, Adwords müşterilerinin web siteleri üzerinden izlenemez. Dönüşüm çerezleri yardımıyla elde edilen bilgiler, dönüşüm izlemeyi seçen Adwords müşterileri için dönüşüm istatistiklerinin toplanmasını sağlar. Bu müşteriler, reklamlarını tıklayan ve dönüşüm izleme etiketi bulunan bir sayfaya yönlendirilen toplam kullanıcı sayısını öğrenir. Ancak, kullanıcıları kişisel olarak tanımlamak için kullanılabilecek herhangi bir bilgi elde etmezler.

İzlemeye katılmak istemiyorsanız, çerezin bilgisayarınıza yerleştirilmesine izin vermeyi reddedebilirsiniz. Örneğin, çerezlerin otomatik olarak yerleştirilmesini devre dışı bırakan veya tarayıcınıza "googleleadservices.com" adresinden gelen çerezleri engelleme ayarını kullanabilirsiniz.

Ölçüm verilerinin kaydedilmesini istemiyorsanız, opt-out çerezlerini silmemeniz gerektiğini lütfen unutmayın. Tarayıcınızdaki tüm çerezleri sildiyseniz, opt-out çerezini yeniden ayarlamanız gerekecektir.

6. Bilgilerin aktarılması

Kişisel bilgileriniz bunlar sözleşme işlemleri amacıyla gerekliyse veya açıkça onay verilmemesi halinde üçüncü kişilere aktarılmaz. Bu nedenle örneğin, servis hizmetlerinde adresinizi ve sipariş bilgilerini toptancı ortağı, servis ortağı ile paylaşmamız gerekebilir. Harici sağlayıcılar görevlendirmemiz halinde bunlar itinalı bir şekilde seçilir ve DS-GVO Mad. 28 uyarınca tüm veri gizliliği ile düzenlemelere uymakla yükümlüdür.

7. Çerezlerin kullanımı

İnternet sayfalarımızın bazılarında çerezler kullanılır. Çerezler, İnternet sayfamızı ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza kaydedilen küçük metin dosyalarıdır. Böylece web sitemizi kullanıcı için özel tasarlayabiliriz. Örneğin erişim şifresi gibi çerez kullanan bilgiler bilgisayarınıza kaydedilir. Çerezlerin kullanılmasını istemiyorsanız lütfen çerez yönetimi için İnternet tarayıcınızın ayarlarını değiştirin. Lütfen web sitemizin bazı fonksiyonlarının çerezlerin kullanımını devre dışı bırakmanız halinde çalışmayabileceğini dikkate alın.

Web sitesine girildiğinde yerleştirilebilecek harici çerezleri Paragraf 5'ten okuyabilirsiniz.

8. İletişim formu

Bizimle e-posta veya iletişim formu aracılığıyla iletişim kurduğunuzda, sağladığınız bilgiler, sorgunuzun yanı sıra potansiyel devam sorularının işlenmesi amacıyla saklanır.

9. Haber bülteni

Eğer website üzerinden sunduğumuz haber bültenlerimizi almayı seçerseniz, tarafımıza sağladığınız email adresinin sahibi olduğunuzu ve bültenlerimizi almak istediğinizi doğrulamamıza izin vermiş olursunuz.  Bülten haberlerinizi kişiselleştirebilmek için hitap, isim, soy isim ve email adresiniz gibi verileri tutuyoruz. Bu verileri talep edilen bilgileri göndermekte ve onayınızı belgelemek için kullanıyoruz. Verileriniz ile email adresinizi tutmamıza ve haber bülteni alım onayınızı istediğiniz zaman bültendeki linkten, Einhell kullanıcı hesabından ve Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş., Şerifali Mah. Bayraktar Bul. Beyit Sok. No.7, Pk.34775 Ümraniye / İstanbul, Türkiye,  info-tr@einhell.com. Bültenimizin yönetimini ve dağıtımı için CleverReach GmbH & Co. KG (Muehlenstr. 43 - 26180 Rastede - Germany) firmasının sağladığı hizmetleri kullanmaktayız.

10. İstatistiksel değerlendirme

Online tekliflerimizin kullanımını kullanıcı dostu tasarlamak, kitle ölçümleri gerçekleştirmek ve pazar araştırmaları yapmak için sürekli bilgiye ihtiyaç duyarız. Bu amaçla bu bölümde açıklanan web analizi aracını kullanırız.

10.1 Google Analytics

Google Analytics Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google") tarafından kullanıma sunulmaktadır. Bu analiz bilgi gizliliğine uygun şekilde yapılandırılmıştır. Özellikle Google Analytics'i IP adreslerinin anonimleştirilmesi için Google tarafından sunulan ek fonksiyonları kullanırız. Bu bağlamda IP adresi Google tarafından genelde Avrupa Birliğinde ve istisnai durumlarda önce ABD'de kısaltılır ve her durumda kısaltılmış şekliyle kaydedilir.

Bilgilerinizin kaydedilmesini veya değerlendirmesini bu araçla şu bağlantı altında mevcut tarayıcı eklentisinden indirerek ve kurarak iptal edebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=tr

11. Veri güvenliği

Çalışanlarımız ve tarafımızca görevlendirilen hizmet şirketleri gizlilik yükümlülüğü ve uygulanabilen veri gizliliği kanunun hükümlerine uymakla yükümlüdür. Şirket, kişisel bilgilerinizi kaybolmaya, değiştirilmesine, tahrip edilmeye ve yetkisiz kişiler tarafından erişilmesine veya yetkisiz kişilere aktarılmasına karşı korumak için makul teknik ayrıca kurumsal güvenlik önlemleri alır. Güvenlik önlemlerimiz teknolojik gelişimlere uygun olarak sürekli iyileştirilir.

Aktarma sırasında bilgilerinizin güvenliğini korumak için güncel son teknolojiyle HTTPS üzerinden uygun kodlama yöntemi (örn. SSL) kullanırız.

12. Bilgi kayıt süresi

Bilgilerinizi genel olarak online tekliflerimizi sunmak ve bununla ilişkili hizmetler için gerekli olduğunda veya diğer kayıtlarda haklı çıkar söz konusu olduğu sürece kaydederiz (örn. sözleşme yerine getirildikten sonra da posta yoluyla pazarlama hususunda hala haklı çıkarlarımız olabilir). Bilgiler yasal veya sözleşme saklama süresi dolduktan sonra silinir (örn. vergi ve ticaret hukuku saklama süreleri). Saklama süresine tabi olmayan bilgiler açıklanan amaçların ortadan kalkmasıyla silinir.

13. Kullanıcı olarak haklar

Web sitemizin kullanıcısı olarak çeşitli haklarınız vardır. Lütfen haklarınızı geçerli kılmak için iletişim bölümündeki verileri kullanın. Lütfen kimliğinizin tarafımızca kesin bir şekilde belirlenebilmesini sağlayın.

14. Bilgilendirilme hakkı, inceleme veya bilgilerin silinmesi

Veri gizliliği yönetmeliği uyarınca kimliğiniz (örn. isim, adres) hakkında hangi bilgilerin kaydedildiğini öğrenme talebinde bulunabilir ve ücretsiz yazılı bilgilendirme alabilirsiniz. Ayrıca yasal koşullar sağlanmışsa bu bilgileri inceleme veya silme hakkınız vardır. Silme talebi hariç yasal saklama yükümlülüğüne tabi iş süreçlerine yönelik kayıtlı bilgiler buna örnektir.

15. Bilgi işlemeyi kısıtlama hakkı

Kişisel bilgilerinizin işlenmesini kısıtlama hakkına sahipsiniz.

16. İptal etme hakkı

Ayrıca istediğiniz zaman tarafımızca bilgi işlemesini iptal etme hakkınız da vardır. Yasal talimatlara göre işlemeye devam etmek için haklarınızdan üstün olan zorunlu korunması gereken nedenler tespit edilemezse bilgilerinizin işlenmesini ayarlarız.

17. Bilgi aktarma hakkı

Ayrıca talep üzerine tarafınızca aktarılan kişisel bilgilerin geçerli ve makine tarafından okunabilen veri formatında hazırlayarak aktarılması sağlanır.

18. Onayın iptal edilmesi

Kişisel bilgilerinizin işlenmesi için bir veya birçok belirli amaç doğrultusunda paylaştığınız onayınızı istediğiniz zaman geleceğe yönelik iptal etme hakkına sahipsiniz. Bilgilerinizin işlenmesinin yasallığı iptal edilene kadar bundan etkilenmez.

19. Kişisel bilgilerin otomatik işlenmesi

Kişisel bilgilerinizin otomatik işlenmesi sadece bunlar bir sözleşme yapmak veya yerine getirmek için gerekli olduğunda ve bunların sizin için yasal veya benzeri etkileri olmadığında yapılır.

20. Veri gizliliği hükümlerinin değiştirilmesi

 Bu gizlilik beyanını bunun daima güncel yasal gereksinimlere uygun olması veya gizlilik beyanındaki hizmetlerimizi değiştirmek için örn. yeni hizmetlerin hayata geçirilmesi nedenleriyle güncelleme hakkımız saklıdır. Yeniden ziyaret etmenizde yeni gizlilik beyanı geçerli olacaktır.

21. Denetim makamlarına şikayetler

Kişisel bilgilerin işlenmesiyle ilgili şikayetlerde ülkenizdeki ya da bölgenizdeki yetkili denetim makamlarına başvurma hakkına sahipsiniz.

22. İletişim

Kişisel bilgilerinizin işlenmesine yönelik sorularınız, önerileriniz veya şikayetleriniz için veri gizliliği sorumlularımıza başvurabilirsiniz. Gizli bilgileri sadece posta yoluyla göndermenizi öneririz.

Veri gizliliği sorumlusu Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş.

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş.
Şerifali Mah. Bayraktar Bul. Beyit Sok. No.7
Pk.34775 Ümraniye / İstanbul
Türkiye

E-posta: datenschutz@einhell.com
Telefon: +90 216 456 60 60

23. Kişisel Verilerin İşlenmesine ilişkin Kurumsal Genel Aydınlatma Metni

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. (“Einhell Turkey”) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetleri çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin siz Ziyaretçilerimizi, Çevrimiçi Ziyaretçilerimizi, Müşterilerimizi, Potansiyel Müşterilerimizi, Tedarikçi Çalışanlarımızı, Tedarikçi Yetkililerimizi bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

1) İşlediğimiz Kişisel Veri Kategorileriniz Nelerdir ve Bunları Hangi Amaçlarla İşliyoruz? 

Kişisel bilgileriniz Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. tarafından KVKK’nın 4.2. maddesinde öngörülen;

(i) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,

(ii) Doğru ve gerektiğinde güncel olma,

(iii) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

(iv) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

(v) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme,ilkelerine uygun olarak, iş ortaklarımızla kurduğumuz ve devam eden iş ilişkilerimiz kapsamında (bir kişinin birden çok kategoriye girmesi mümkündür) aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

A. Ziyaretçilerimiz

Ziyaretçilerimizin kimlik bilgileri (ör. ad, soyad), fiziksel mekan güvenliği bilgileri (ör. kamera kayıtları);

a) ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi,

b) fiziksel mekan güvenliğinin temini amaçları ile işlenecektir.

 

B. Çevrimiçi Ziyaretçilerimiz

Web sitemizi kullanan çevirimiçi ziyaretçilerimizin işlem güvenliği bilgileri (ör. IP adresi bilginiz), ve (bizlere bunları bildirdiğiniz takdirde*) kimlik bilgileri, iletişim bilgileri (ör. eposta adresiniz);

a) faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,

b) bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,

c) talep/şikayetlerin takibi,

d) iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,

e) yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,

f) internet aracılığıyla web sitemize erişiminizi sağlayabilmek amacıyla işlenecektir.

 

C. Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri (ör. sipariş bilgisi), fiziksel mekan güvenliği bilgileri, finans bilgileri (ör. bilanço bilgileri), hukuki işlem bilgileri, pazarlama bilgileri (ör. alışveriş geçmişi bilgileri);

a) faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,

b) finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,

c) iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,

d) lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,

e) mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi,

f) mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi,

g) pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi,

h) sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,

i) yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,

j) fiziksel mekan güvenliğinin temini,

k) hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi,

l) saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi,

m) risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,

n) firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi,

o) iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

 

D. Potansiyel Müşterilerimiz 

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri, fiziksel mekan güvenliği bilgileri, pazarlama bilgileri;

a) mal/hizmet satış süreçlerinin yönetilmesi,

b) sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,

c) fiziksel mekan güvenliğinin temini,

d) pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amaçları ile işlenecektir

 

E. Tedarikçi Çalışanımız

Tedarikçi çalışanımızın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, fiziksel mekan güvenliği bilgileri,

a) iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,

b) iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,

c) fiziksel mekan güvenliğinin temini,

d) tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,

e) lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,

f) faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,

g) iş sağlığı/güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

 

F. Tedarikçi Yetkilimiz

Gerçek kişi tedarikçilerimizin veya tüzel kişi tedarikçi yetkililerimizin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, fiziksel mekan güvenliği bilgileri, müşteri işlemi bilgileri, finans bilgileri, pazarlama bilgileri, hukuki işlem bilgileri;

a) iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,

b) mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi,

c) finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,

d) sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,

e) yatırım süreçlerinin yürütülmesi,

f) fiziksel mekan güvenliğinin temini,

g) hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

 

2) Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz; sipariş formları, sözleşmeler, ziyaretçi formları gibi fiziki yollarla veya bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (ör. telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar), üçüncü taraflar (ör. KKB ve Findeks), web sitemiz ve ilgili kişi tarafından beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

 

3) Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. tarafından; yukarıda açıklanan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda KVKK’nın 5. maddesinde belirtilmiş olan; 

(i) Kanunlarda açıkça öngörülmesi, 

(ii) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla; sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

(iii) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

(iv) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

(v) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

 

4) Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz? 

a) Ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde kolluk kuvvetleri ve adli makamlarla paylaşılabilecektir. 

b) Çevrimiçi ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde adli makamlar ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılabilecektir.

c) Müşterilerimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerimize, bilişim şirketine, tedarikçilere, kargo şirketlerine, sigorta şirketlerine, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

d) Potansiyel müşterilerimize ait kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

e) Tedarikçi çalışanımıza ait kişisel veriler, yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amaçlarıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; hizmetin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerine, bilişim şirketine, tedarikçilere, kargo şirketlerine, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

 

5) Kişisel Verilerinizi Yurt Dışına Aktarıyor Muyuz?

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. olarak, şirket merkezimizin ve serverımızın yurt dışında bulunması sebebiyle kimlik, iletişim, özlük, müşteri işlem, işlem güvenliği kişisel verileriniz açık rızanıza dayanarak yurt dışına aktarılmaktadır.

 

6) Kişisel Verileriniz İle İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş’ e ait “https://www.einhell.com.tr/tr-tr.html” adresinde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca sizlere kolaylık sağlaması adına hazırlanan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu” aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu: Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş.

Adres: Şerifali Mahallesi, Bayraktar Bulvarı, Beyit sokak, No:7, 34775 Ümraniye / İstanbul

Mail: kvkk@einhell.com

24. Çerez Politikası

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. olarak internet sitelerimizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler kullanmaktayız. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından veya aşağıdaki detaylı çerez kaldırım açıklamasından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitelerimizin kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece internet sitelerimizde çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız. Toplanan verilerle ilgili düzenlemelere internet sitelerimizde yer alan Aydınlatma Metninden ulaşabilirsiniz. 

Çerezlerimiz, internet sitelerimizi kullanmanız sırasında size kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak, hizmetlerimizi geliştirmek ve deneyiminizi iyileştirmek için kullanılır.

Çerezler kullanım amaç ve şekillerine göre farklı başlıklarda değerlendirilebilirler. Bu başlıklardan bazıları aşağıda açıklanmıştır;

Oturum çerezleri: Geçici çerezlerdir, tarayıcınızı kapattığınızda silinirler, yani kalıcı değillerdir. Sitelerimizin ve sizin, ziyaretinizde güvenliğini, sürekliliğini sağlamak gibi amaçlarla kullanılırlar.

Kalıcı çerezler: Sizin bir hareketinizle ya da çerezin içerisindeki süre aralığı sona erene kadar tarayıcınızın alt klasörlerinde tutulurlar. Bu çerezler sizin bilgilerinizi ve seçimlerinizi bir sonraki ziyaretinizde internet sitemizin hatırlamasına yardımcı olurlar.

Birinci ve üçüncü kişi çerezler: Birinci kişi çerezler sitemiz tarafından kullanılan çerezlerdir. Üçüncü kişi çerezler ise sitemiz haricinde bilgisayarınıza kurulan çerezlerdir.

Zorunlu çerezler: www.einhell.com.tr/tr-tr.html internet sitelerinin düzgün şekilde çalışabilmesi için, özelliklerinin düzgün şekilde sunulabilmesi amacıyla kurulan anonim nitelikte çerezlerdir.

İşlevsel ve analitik çerezler: Tercihlerinizin hatırlanması ve gezinme deneyiminizi geliştirmemize yarayan işlevsel çerezler ve hangi sayfalarımızın daha fazla ilgi çektiğini, hangi kaynakların daha çok görüntülendiğini görmemize yarayan, sitelerimizdeki trafiği görerek bu trafiğe uygun hizmet sağlamamızı sağlayan analitik çerezler kullanılmaktadır. Bu nitelikte çerezler de anonimdir.

Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş.’nin, internet sitesi ve/veya sitelerinde veya mobil web de oturum çerezleri, zorunlu çerezler, kalıcı çerezler ile işlevsel ve analitik çerezleri kullanmaktadır.

Kullanıcı internet tarayıcılarının "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya " www.allaboutcookies.org " veya "www.youronlinechoices.eu " adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilir. Kullanıcı kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddetmesi halinde, söz konusu web sitesini, veya mobil webi kullanmaya devam edebilir, fakat söz konusu mecraların tüm işlevlerine erişemeyebilir veya erişimi sınırlı olabilir.

Çerezler nasıl silinir?

Çerezlerin çoğunun silinmesi kolaydır. Sadece tarayıcınızı seçin ve talimatları izleyin.

Chrome

1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.

2. Bir zaman aralığı seçin. 

3. 'Çerezler ve diğer site verileri' onay kutusunu seçin.

4. "Verileri temizle" düğmesini tıklayın.

Fire fox

1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.

2. Temizlenecek bir zaman aralığı seçin.

3. 'Çerezler' onay kutusunu seçin. 

4. "Şimdi temizle" düğmesini tıklayın.

Safari

1. Safari menüsünden Tercihler' i seçin.

2. Gizlilik sekmesine gidin. 

3. 'Web sitesi verilerini yönet' i tıklayın.

4. 'Tümünü Kaldır' ı tıklayın.

Edge

1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.

2. 'Çerezler ve kaydedilmiş web sitesi verileri' onay kutusunu seçin.

3. "Temizle" düğmesini tıklayın. 

Internet Explorer

1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.

2. 'Çerezler ve web sitesi verileri' onay kutusunu seçin.

3. "Sil" düğmesini tıklayın.

 

25. Kamera Aydınlatma Metni

Einhell Turkey Dış Ticaret A.Ş. İçerisinde Yer Alan Güvenlik Kameraları Hakkında Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Einhell Turkey Dış Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmıştır.

Hizmet sahamız içerisindeki dış cephede, asansör girişlerinde, danışmada, toplantı odasında, muhasebede ve teknik servis bölümünde toplam 15 adet güvenlik kamerası ile hizmet sahasının güvenliğinin sağlanması ve amacıyla görüntü kaydı yapılmakta ve kayıt işlemi Bilgi İşlem birimi tarafından denetlenmektedir.

Söz konusu kişisel veri, Kanun’un 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir. Kişisel verileriniz hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

KVKK’nın 11. maddesinde belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” Madde 5’e göre Einhell’e yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz. Kullanabileceğiniz bir başvuru formu sizi bilgilendirmek ve sizlere kolaylık sağlamak adına internet sitemizde yayınlanmıştır. İlgili formu görüntülemek için tıklayınız.

26. Veri Sorumlusuna Başvuru Formu

EİNHELL TURKEY VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU FORMU

1. Genel Açıklamalar

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“KVKK”) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine (“Başvuru Sahibi”) KVKK’nın 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin birtakım taleplerde bulunma hakkı tanınmıştır.

Başvuru formu, Einhell Turkey Dış Tic. A.Ş. (“Einhell Turkey”) ile olan ilişkinizi tespit ederek, varsa, Einhell Turkey tarafından işlenen kişisel verilerinizin eksiksiz olarak belirlenerek, ilgili başvurunuza doğru ve kanuni süresinde cevap verilebilmesi için hazırlanmıştır. Kişisel verilerinizin güvenliğinin sağlanması ve hukuka aykırı veri aktarımının önlenmesi amacıyla, kimlik ve yetki tespiti için Einhell Turkey tarafından ek bilgiler istenebilir. Başvuru Sahibi tarafından belirtilen bilgilerin doğru ve/veya güncel olmaması ya da taleplerin yetkisiz olması halinde, bu hususa ilişkin sorumluluk Başvuru Sahibi’nindir.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 7. maddesi uyarınca Başvuru Sahibi’nin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, on sayfaya kadar ücret alınmaz. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde kayıt ortamının maliyeti kadar ücret talep edilebilir.

 

2. KVKK’nın 11. Maddesi Çerçevesinde Başvuru Hakkının Kapsamı

Başvuru Sahibi Einhell Turkey’e başvurarak aşağıda yer alan konularda talepte bulunabilir:

1) Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,

2) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

3) Kişisel verilerinin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

4) Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,

5) Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme

ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

6) KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinin silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

7) İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

8) Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

3. Başvuru Yöntemi

KVKK’nın 13. maddesinin birinci fıkrası uyarınca; bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı ve imzalı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede yazılı olarak yapılacak başvurular, işbu formun çıktısı alınarak;

  • Başvuru Sahibinin şahsen elden başvurusu ile,
  • Noter vasıtasıyla,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ile veya
  • Başvuru Sahibinin tarafımıza daha önce bildirdiği ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden göndereceği e-mail ile tarafımıza iletilebilecektir.

Buradan, yazılı başvuruların ne şekilde tarafımıza ulaştırılacağına ilişkin yazılı başvuru kanalları özelinde bilgiler verilmektedir.